A cup of tea, please
Publicerat den

Mitt favoritte för tillfället, näst efter gammalt vanligt hederligt grönt te. 
 
 
Te. Det naturliga valet för oss som inte har förstått vitsen med kaffe. Kryddigt hett, ljuvt sött eller kanske beskt grönt. Varianterna är många och så även de positiva effekterna. De generella fördelarna med att dricka te är:
  • Te har ett högt innehåll av antioxidanter (hjälper vårt immunförsvar) och kan därför skydda oss mot sjukdomar och även motverka åldrande
  • Te innehåller inga kalorier
  • Vissa sorter innehåller tein (motverkar trötthet) och andra innehåller teanin (har en lugnande inverkan)
  • Det är billigt, gott och finns i många olika smaker!
 
Det finns olika sorters te och egenskaperna och fördelarna skiljer sig lite mellan varandra, så kolla här på min lilla te-karta så blir vi alla förhoppningsvis lite klokare. 
 
GRÖNT TE: De gröna teerna har en mer vegetabilisk smak och är något beskare än de andra sorterna. Det gröna teet är ett av de mest naturliga, då bladen inte bearbetas lika mycket som i jämförelse med framställning av svart te. Det är även det gröna teet som kan upplevas mest svårdrucket i jämförelse med resterande. Hälsoeffekterna är dock många och positiva. Grönt te innehåller rikliga mängder antioxidanter och även små mängder vitaminer och mineraler. Förr i tiden använde man grönt te som medicin och därför tror man att det kan förebygga vissa sjukdomar. Det förekommer i många hudkrämer och skönhetsprodukter då det är skyddande för huden. Grönt te verkar också utrensande för kroppen och är en viktig ingridiens under en detoxkur.
 
SVART TE: De svarta teerna har egentligen en mörkröd färg, och är mer lättdrucket än det gröna teet. Framställningsprocessen går lite längre och hinner därför undan de beska smakerna. Nackdelen är dock att många av de hälsosamma ämnena förstörs och därför är grönt te aningen bättre ur ett hälsoperspektiv. Svart te verkar uppiggande då det innehåller tein (koffein).
 
RÖTT TE: De röda teerna går ofta under samlingsnamnet Rooibos här i Svea Rike och kommer ursprungligen ifrån Sydafrika. Rooibos framställs inte av den vanliga tebusken och därför är en korrekt titel för rooibos "örtte". Dessa teer innehåller inte lika mycket antioxidanter, men inte heller något koffein och är därför en fördelaktig dryck på kvällstimmarna. 
 
VITT TE: Som sista sort ut kommer det vita teet. Tebladen bearbetas ytterst lite vid framställning av vitt te och därför behåller bladen dess naturliga mängd hälsosamma ämnen. Vitt te är således bäst i test när det gäller mängd antioxidanter och näringsämnen och smaken beskrivs som mild. 
 
 
Så, en kopp te om dagen kanske inte är så dumt.
Själv ska jag snart koka upp vatten för min fjärde för dagen. 
God kväll!
 
 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?